Monday, March 29, 2010

I Wanna Be a Project Alpha TV Star

Project Alpha week 5. see, instead of blogging pasal suicide bombers yang jadi dekat Moscow, aku update dulu pasal ni. well, do forgive me sebab lambat lagi tapi kawan-kawan yang dalam bahaya pun kadang-kadang lagi penting kan?

Pernah mimpi nak jadi famous amos? HAHA, bukan-bukan, jadi famous macam bintang, atau in english STAR. paham? aku tahu korang nak kan? sebab aku pun nak. HAHA, jadi famous, duit berkepuk-kepuk, siapa yang taknak kan? tak perlu susah-susah nak nyanyi, nak joget-joget, tapi boleh jadi star through Project Alpha ! hoyeah, how good does that sounds to you? sedap kan? :P okeylah kan, sebab cik ninieahmad pun cakap, "Project Alpha ni macam  akademi fantasia lah jugak". haa, kan best tu. kiranya project alpha ni macam stage untuk blogger-blogger jadi famous, or at least cari nama. kan? tak ke bagus tu? senang, in our very own way, yela, memandangkan yang masuk semuanya memang blogger. ye tak? aku tak minat akademi fantasia, so aku opted out untuk pilih project alpha lah. amacam? nak join? meh meh, semua orang boleh join, lagi ramai lagi bagus. :)

blogger-blogger sekalian, mari kita ramai-ramai jadi star nak? ouh ye, nak tau hadiah apa yang korang boleh dapat selain dari jadi star metar via Project Alpha ni? yela kan, biasanya orang tengok hadiah dulu, baru sibuk nak join contest pape. kan kan? aku tahu lah, sebab aku pun macam tu. HAHA

here goes :
1st Prize-
3 days 2 nights stay at 360Kuching Hotel, Kuching in a Deluxe Room with breakfast for 2 pax.
Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
P1 W1GGY Prepaid worth RM199

2nd & 3rd Prize-
 Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
P1 W1GGY Prepaid worth RM199

lepas part hadiah, jangan ingat senang-senang je nak dapat. eyp eyp, ada la syarat-syarat dia. baca ye tuan puan sekalian. okie dokie, untuk bloggers yang berminat, sila baca betul-betul ye. tak susah pun. senang je. aku pun nak join kalau ada masa nanti. HAHA. oke, gurau sikit, aku kan pemalu. HAHA. nanti aku sorang pulak jadi contestant yang pakai topeng. awww, malu weh :P

How would you like to be featured as a guest blogger in Project Alpha Season 3?

Like all golden opportunities, you have to audition for it !

Present to us a video (60 seconds or less), in your own creative way on why you should be on Project Alpha !

To submit your audition, follow the simple steps below :

Step 1: Join ruumz or login to your account

Step 2: Join the project Alpha ruumz group ! )You'r looking at it!)
*The option to join is located on the top left hand side of your screen.

Step 3: Upload your video into the 'Auditions' Album below

Step 4: Insert a title and a short description about your audition.
*Tip: You can also tag yourself to your video so that it will appear on your ruumz profile page

Step 5: To increase your chances of being selected, get your friends and family to 'LIKE' your video

View the T&C here

oke cik kak cik abang cik adik semua, berminat nak join. jom kita ramaikan lagi contestant. hoyeah ! nanti boleh buat video best-best tunjuk kat semua orang. HAHA. kalah menang kira belakang, tapi joining for fun tu macam mengujakan jugak kan?

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at or

blog comments powered by Disqus
© I'm Mrs.Mummy -Authorised by -Mrs.Mummy